Improvisatie workshop

In de workshop improvisatie gaan we in op de basisprincipes van improviseren. Communiceren, risico nemen en voortbouwen op wat de ander zegt en doet, staan hierbij centraal. Eventueel kunnen thema’s die binnen de organisatie spelen (zoals een reorganisatie) in de workshop worden meegenomen. Door middel van speloefeningen worden de basisvaardigheden van improvisatie aangeleerd. Aan het einde van de workshop improviseren de deelnemers zelf scènes..

Workshops van Clip Training en Theater bestaan uit een combinatie van actief bezig zijn, leren en spelen. Tijdens de workshops blijven deelnemers niet op hun stoel zitten, maar worden actief, en soms fysiek aan het werk gezet. De werkvormen die Clip Training en Theater gebruikt, komen voort uit de advies-, onderwijs-, en theaterwereld, en bestaan uit het doen van groepsoefeningen, zoals vertrouwensoefeningen en communicatie-oefeningen, het spelen van spelletjes en het maken van geïmproviseerde scènes.

De combinatie van werken, spelen en leren in de workshops van Clip Training en Theater betekent dat er tijdens de sessies ook veel plezier gemaakt wordt. Deelnemers zien elkaar op andere manieren dan ze gewend zijn, en kunnen zich laten gaan in de werkvormen. Leren en ontspanning gaan zo hand in hand.

Sluit Menu