Improvisatie cabaret

Clip Training en Theater heeft zich in de afgelopen jaren ontwikkeld tot een van de meest muzikale improvisatie acts van Nederland. Met een band van piano, bas en drums en twee zangers/acteurs spelen we ter plekke een geïmproviseerde musical.

De acteurs gaan in gesprek met de zaal en stellen vragen over de thema’s van de dag. Wat vinden de deelnemers er van? Wat zijn hun eigen ervaringen? Vervolgens gaan we met deze inbreng aan de slag. Wat we net uit de zaal hebben gehoord, spelen we op een vaak komische, soms rake of ontroerende manier terug.

Improvisatie cabaret is in te zetten als opening, afsluiting of intermezzo, van twintig minuten tot een uur. De afgelopen tien jaar speelden we voor een groot aantal organisaties, zoals ABN AMRO, Achmea, KPN, Menzis, Ordina en ProRail (klik hier voor een referentielijst). In die tien jaar hebben we ons zowel inhoudelijk als muzikaal verdiept, zodat we nu één van de toonaangevende improvisatie cabaretgroepen in Nederland zijn.

Workshop improvisatie

In de workshop improvisatie gaan we in op de basisprincipes van improviseren. Communiceren, risico nemen en voortbouwen op wat de ander zegt en doet, staan hierbij centraal. Eventueel kunnen thema’s die binnen de organisatie spelen (zoals een reorganisatie) in de workshop worden meegenomen. Door middel van speloefeningen worden de basisvaardigheden van improvisatie aangeleerd. Aan het einde van de workshop improviseren de deelnemers zelf scènes.